Wat is het EU Ecolabel?

27 juli, 2022

Wist je dat onze Glowi-schoonmaakproducten het EU Ecolabel dragen? Omdat ze enkel natuurlijke stoffen bevatten, zijn ze lief voor de planeet. Maar dat EU Ecolabel, wat is dat nu eigenlijk?

Wat is het EU Ecolabel?

Het EU Ecolabel, ook wel de Bloem (vernoemd naar het logo met een bloem en sterren) genoemd, is het officiële Europese milieulabel. Het geeft weer welke producten beter zijn voor het milieu zonder dat ze aan kwaliteit moeten inboeten. Het label is op de markt sinds 1992.

Dankzij het label weet jij meteen hoe milieuvriendelijk jouw producten zijn. Met het label willen ze de negatieve effecten van de productie en het verbruik op het milieu, de gezondheid, het klimaat en de natuurlijke hulpbronnen verminderen. Het is dus een gemakkelijk hulpmiddeltje om milieubewuste keuzes te maken.

De eisen van het EU Ecolabel

Het EU Ecolabel bekijkt de volledige levenscyclus van een product. Dit start bij de grondstoffen en gaat verder tot de productie en verpakking, de distributie, het gebruik en ten slotte het einde van de levensduur.

Per productgroep kijkt men in welke fase de impact op het milieu het grootst is. Vervolgens worden er afspraken opgesteld om die impact te verkleinen. De criteria per productgroep zijn verschillend.

Alleen de meest milieuvriendelijke producten kunnen het label behalen. Ongeveer 10 tot 20% van de producten op de markt worden bezegeld met het EU Ecolabel.

Glowi & het EU Ecolabel

We zijn enorm trots dat onze producten het EU Ecolabel hebben behaald. Logisch, zo garanderen we niet alleen het milieuvriendelijk karakter van onze producten maar ook de efficiëntie. Bovendien houdt het EU Ecolabel rekening met de volledige levenscyclus van een product: vanaf het winnen van de grondstoffen tot het moment waarop het product als afval wordt weggegooid.

Wil jij een milieubewuste keuze maken op het gebied van schoonmaakproducten? Kies dan voor Glowi Goodies!