Wat is een dienstencheque?

De dienstencheque is een betaalmiddel uitgegeven door Sodexo. De prijs van dienstencheques is 9 €. U geniet echter nog wel steeds van een fiscale vermindering van 30 % zodat u netto slechts 6,30 € betaalt. Deze fiscale vrijstelling is gelimiteerd op 1.380 € per persoon. Er kunnen maximum 500 cheques per persoon per jaar besteld worden. Indien een persoon meer dan 400 cheques koopt op jaarbasis stijgt de prijs naar 10 € enkel voor de laatste schijf van 100 cheques. Gezinnen kunnen op naam van meerdere personen dienstencheques bestellen om het fiscaal voordeel te optimaliseren. Jaarlijks stuurt Sodexo de gebruikers een fiscaal attest dat zij bij hun belastingaangifte kunnen voegen.

Hoe bestel ik dienstencheques?

1. Registratie

Vooraleer u de dienstencheques in België kan bestellen moet u zich eerst registreren. Dit kan via het online inschrijvingsformulier op de website van Sodexo. Indien u wenst, helpt het Poetsbureau u daar graag mee verder en brengen wij de inschrijving voor u in orde. De inschrijving is volledig gratis.

U hebt de keuze tussen papieren en elektronische dienstencheques. Wat is het verschil?

De papieren dienstencheques worden u, na betaling, per post toegestuurd en u geeft de huishoudhulp voor elk gepresteerd uur een gedateerde en ondertekende cheque. Bij elektronische dienstencheques gaat de huishoudhulp de prestatie met uw telefoontoestel inbellen op het gratis nummer van Sodexo. Na de validatie door onze diensten ontvangt u van Sodexo altijd een mail waarin staat hoe u de dienstencheques (elektronisch) kan bevestigen. Na deze bevestiging worden zij pas in mindering gebracht van uw saldo. Sodexo bezorgt u na de inschrijving ook een login en paswoord om uw elektronisch portefeuille te beheren. Tevens kan u zelf in uw profiel veranderingen aanbrengen in uw persoonlijke gegevens alsook altijd uw keuze van papieren of elektronische dienstencheques wijzigen.

2. Bevestiging

Na de registratie krijgt u ofwel per mail ofwel per brief een bevestiging toegestuurd samen met uw persoonlijk gebruikersnummer. Dit gebruikersnummer hebt u nodig om dienstencheques te bestellen.

3. Dienstencheques Bestellen

U bestelt de dienstencheques door enkel uw gebruikersnummer in te vullen bij de gestructureerde mededeling op uw overschrijvingsformulier en een veelvoud van € 9 te storten op rekening van Sodexo. Minimaal dient u 10 dienstencheques aan te kopen. U hoeft zich niet te houden aan een veelvoud van 10. Zo kan u perfect 14,18 of 23 cheques bestellen.

De dienstencheques blijven 8 maanden geldig. Stopt u met het systeem dan kunnen de nog geldige maar overtollige diensten cheques altijd teruggestuurd worden naar Sodexo.

4. Huishoudhulp aanvragen

Nadat je je dienstencheques ontvangen hebt kan je contact opnemen met Het Poetsbureau in je buurt.Het Poetsbureau is een dienstencheques bedrijf dat u ook verder kan helpen wanneer u hulp nodig heeft bij het bestellen van dienstencheques. Deze persoonlijke aanpak die verder gaat dan alleen poetsen onderscheid Het Poestbureau van andere dienstencheques bedrijven.