5 voordelen van planten op kantoor

3 februari, 2020

Onze Sterren doen altijd hun uiterste best om alles spic en span te poetsen. Maar soms gebeurt het weleens dat de dag na hun prestatie de frisse geur verdwenen is. Natuurlijk wil je dat aroma van een pas gepoetst kantoor zo lang mogelijk behouden.

Ga de geurtjes te lijf met een luchtverfrisser. Of zet de ramen open, een gezondere oplossing.

Maar nu je een clean desk hebt, is er natuurlijk voldoende ruimte om ook planten te integreren in je kantoor. En dat biedt nog veel meer voordelen dan enkel frisse lucht voor jou en je collega’s!

  • De luchtkwaliteit

We moeten er vast geen tekeningetje meer bij maken. Planten zetten CO² om naar zuurstof. Ze zuiveren onophoudelijk de lucht in de kantoorruimte. En een betere luchtkwaliteit brengt ons meteen naar het volgende voordeel.

  • Een betere concentratie

Zuivere zuurstof in kantoor betekent dat jij kan werken in een gezondere omgeving. De lucht is zuiverder.  En dat verhoogt je concentratie.  

  • Verhoogde creativiteit en productiviteit

Verschillende onderzoeken tonen aan dat groen op kantoor je creativiteit met maar liefst 45 procent verhoogt, je productiviteit stijgt met 40 procent.

In de jaren 80 toonde Dr. Wolverton al aan dat planten fijnstofverbindingen uit de lucht zuiveren. Ook uit andere onderzoeken blijkt dat de creativiteit en productiviteit aangewakkerd worden wanneer er minder fijnstofverbindingen in de lucht zijn.

  • Het welzijn van iedereen op kantoor

Planten en bloemen geven meteen een huiselijke sfeer. Je bent meer ontspannen op het werk en je voelt je hierdoor gelukkiger. Bijkomende troef: je stressniveau daalt!

  • Een daling in het ziekteverzuim

Een betere concentratie. Een verhoogde creativiteit en productiviteit. Een lager stressniveau en zuiverdere lucht. Het is overduidelijk: iedereen heeft baat bij groene elementen in het kantoor.

Planten een plekje geven in de kantoren is gewoon heel gezond. Dat leidt op zijn beurt weer tot een daling in het ziekteverzuim.

Verwelkte planten hebben helaas niet hetzelfde effect. Zorg er daarom voor dat niet alleen de lucht maar ook je groene vrienden gezond zijn. En blijven.