Update 26/03: ook kleuterscholen gaan dicht vanaf maandag 29 maart. Wat zijn de richtlijnen m.b.t. opvang?

26 maart, 2021

Gisteren 25/03 werd bekend dat niet alleen de lagere en secundaire scholen hun lessen opschorten. Ook in de kleuterscholen kunnen de allerkleinsten vanaf maandag 29/03 niet langer terecht. De scholen zullen naar verluidt in opvang voorzien. Maar zoals in het verleden al bleek, zijn de plaatsen beperkt. Er wordt voorrang gegeven aan - in de eerste plaats - kinderen met ouders die een essentieel beroep hebben en – in de tweede plaats - ouders die niet kunnen telewerken, waaronder onze huishoudhulpen. De opvangcentra zullen in dit kader naar een attest van de werkgever vragen. 

 

 

 

 

 

Welke opties heb je als huishoudhulp inzake opvang? 

  • Indien je jouw kind naar een opvangcentrum wil sturen en je hebt hiervoor een attest nodig, dan voorzien wij als werkgever dit attest. Je bezorgt vervolgens zelf dit ingevulde attest aan het opvangcentrum. Je kan dit attest aanvragen bij je kantoor. 

  • Indien je géén opvangmogelijkheid hebt voor je kind en je kan bijgevolg niet werken, dan voorzien wij tijdelijke werkloosheid. Hiervoor hoef je geen attest te bezorgen en dien je enkel je kantoor op de hoogte te brengen.  
     

Ter herinnering: in welke gevallen moet je ons wèl een attest bezorgen om een beroep te kunnen doen op tijdelijke werkloosheid? 

  • Indien je geen opvang hebt voor een kind wegens de sluiting van een kinderdagverblijf, school of opvangcentrum (buiten de huidige geplande paaspauze van kleuterscholen, lagere en secundaire scholen). Via deze link kan je het attest downloaden dat in dit geval moet worden ingevuld. 

  • Indien je verplicht bent om een kind persoonlijk op te vangen omdat het in quarantaine wordt geplaatst en op die manier niet naar het kinderdagverblijf, de school of het opvangcentrum kan. Hier kan je dit attest terugvinden.