Naar poetsbureau.be Naar de webshop

Uw keuze:

  1. Ruimtes in een huis
  2. Badkamer

Badkamer

Badkamertegels schoonmaken

Jakkes! Zie jij ook overal zwarte vlekjes in je badkamer? Zelfs met een sterke ontkalker krijg je ze niet weg. Deze zwarte vlekken zijn namelijk schimmel en geen kalk. Vies! Maar hoe kan je schimmelvlekken verwijderen? Liesbeth weet raad.

Beter voorkomen dan genezen

Schimmel kan je voorkomen! Dit door altijd goed je badkamer te verluchten. Schimmel ontstaat namelijk doordat er teveel vocht blijft hangen. Neem je een warm bad of een douche? Zet dan je raam op een kiertje. Ook de was laat je beter niet drogen in je badkamer.

Verluchten is de oplossing! Heb je geen raam in je badkamer? Laat dan zeker een ventilatierooster installeren, plaats een automatische ventilator of koop een vochtbestrijder.

Toch schimmel in de badkamer?

Soms is het moeilijk te voorkomen. Maar als je er snel genoeg bij bent, kan je schimmel makkelijk verwijderen. Je kan dit op twee manieren doen.

Probeer het eerst op de meest ecologische manier vooraleer je met zwaar geschut te werk gaat.

  1. Los één eetlepel soda op in één liter heet water.
  2. Giet het mengsel over de aangetaste plekken of wrijf het over de plekken met een borstel.
  3. Spoel goed na met schoon water.

Met soda doe je niets verkeerd. Maar als dit niet werk, kan je het proberen met bleekwater. Let op! Bleekwater is zeer slecht voor de gezondheid. Zet daarom het raam open of het afzuigsysteem aan. Draag ook handschoenen wanneer je met bleekwater werkt. Wees voorzichtig!

  1. Vul een plantenspuit voor de helft met water en de andere helft met bleekwater.
  2. Spuit dit op de vlekken.
  3. Laat intrekken.
  4. Spoel goed af met water.
Let op: onze huishoudhulpen mogen niet met bleekwater (javel) werken omdat dit product schadelijk is voor de gezondheid. Baksoda is uiteraard geen probleem!

Schimmel is heel moeilijk te verwijderen. In de meeste gevallen gaat de schimmel er zelfs niet meer af. Voorkomen en er snel bijzijn is de boodschap!

Tip van Liesbeth