Naar poetsbureau.be Naar de webshop

Uw keuze:

  1. Vlekken algemeen

Vlekken algemeen

Woning schimmelvrij houden

Nu de herfst in aantocht is kan het zijn dat er meer vocht in het huis ontstaat. Dit kan ook weleens gepaard gaan met schimmels.

*Hoe probeer je het best een woning schimmelvrij te houden? Ali een bezorgde vader vroeg alvast een aantal tips voor het steeds terugkeren van schimmelplekken op het plafond in de keuken.*

Ik leg het graag uit: De schimmelplekken op het plafond tonen meestal aan dat er onvoldoende lucht toevoer is geweest in een ruimte. Je kunt eventueel verluchtingsroosters voorzien of de ruimte dagelijks gedurende een geruime tijd verluchten.

Meestal als je schimmelplekken hebt kan het duiden op een grotere schimmelplek aan de binnenzijde van het plafond. Indien je hier een mogelijkheid toe hebt, loont het de moeite om eens aan de andere kant van de muur of plafond te gaan kijken. Op die manier kan je het probleem echt aanpakken.

Schimmel verwijderen kan door een mengsel te maken van 2 eetlepels borax, 60 ml schoonmaakazijn en heet water. Na behandelen kan door een mengsel te maken van tea tree oil, dit is een natuurlijk en zeer sterk schimmel dodend middel. Hiervoor kan je een plantenspuit gebruiken, vul dit met 1 theelepel tea tree oil in 250 ml water en verstuif dit op het plafond.

Gebruik de harde kant van de spons om de schimmel weg te vegen. Het meest aangeraden bij het verwijderen van schimmel is om handschoenen te gebruiken en de mond te bedekken aangezien schimmel zeer giftig kan zijn voor de gezondheid.

Tip van Liesbeth