Naar poetsbureau.be Naar de webshop

Uw keuze:

  1. Life hacks/ Do It Yourself (DIY)

Life hacks/ Do It Yourself (DIY)

Schoonmaaktip: veilig stofzuigen

Het snoer van je stofzuiger is te kort, of je raakt er juist in verwikkeld? Je moet de stofzuiger steeds de trap op sleuren? Of zijn er wel al eens onderdelen op je voet gevallen?

Allemaal heel pijnlijk! En toch kan je zulke arbeidsongevallen vermijden door rekening te houden met enkele simpele zaken.

  • Gebruik een stopcontact in de buurt waar je gaat stofzuigen. Verhuis je naar een andere kamer? Zoek dan een stopcontact in die kamer. Zo vermijd je dat de kabel overal in de weg ligt en je erover kan vallen.
  • Heb je gedaan met een kamer stof te zuigen en ga je een andere taak uitvoeren? Ruim de stofzuiger dan op. Trek de stekker uit, rol het snoer op en zet hem aan de kant. Zo kan je er niet over struikelen!
  • Moet je ook boven stofzuigen? Een tweede stofzuiger is superhandig! Dan moet je de zware stofzuiger niet de trap op dragen. Zo vermijd jij dat je van de trap kan vallen, maar kan  de stofzuiger ook niet van of op de trap vallen.

Door onbeheerste bewegingen tijdens het stofzuigen zijn schadegevallen niet uitgesloten. Let altijd goed op dat je geen voorwerpen omverduwt of beschadigd.

Let ook goed op de ondergrond! Door het onjuist gebruik van een stofzuiger kan je krassen maken op vloeren en zetels.   

Let je vanaf nu op al deze zaken? Dan zal je veel minder snel ongelukjes veroorzaken!

Ergonomisch stofzuigen?

Het kan! Er zijn twee manieren om stof te zuigen.

  1. Hou je steel met beide handen vast. Deze manier gebruik je het best als je druk moet uitoefenen tijdens het stofzuigen. Denk maar aan het stofzuigen van een tapijt.
  2. Hou de steel met één hand vast. Met de andere hand hou je de slang vast achter je rug. Zo oefen je minder druk uit en kan je makkelijk laminaat en parket stofzuigen.

Moet je onder bed stofzuigen? Steun dan met één knie op de grond en met je hand op de andere knie. Eventjes een controle uitvoeren? Steun dan met beide knieën én handen op de grond.

Check! Vanaf nu kan je ergonomisch én veilig stofzuigen.

Tip van Liesbeth