Naar poetsbureau.be Naar de webshop

Uw keuze:

  1. Schoonmaak producten
  2. Azijn

Azijn

Jaloezieën reinigen

Jaloezieën kunnen echte stofnesten zijn. Als ze in de keuken hangen, worden ze bovendien vettig en zijn ze moeilijk schoon te maken.

Daarnaast is het schoonmaken van lamellen niet het allerleukste klusje. Dankzij deze tips geraak je al een heel eind verder!

Horizontale jaloezieën

Houten of kunststoffen jaloezieën

  • Stofzuig de jaloezieën. Gebruik een speciale kleine stofzuiger of een hulpstuk van je gewone stofzuiger. Je kunt de jaloezieën ook stofvrij maken met een plumeau.
  • Maak een oud washandje of een oude sok vochtig in water met (schoonmaak)azijn of enkele druppels afwasmiddel. Zorg dat de jaloezieën volledig open staan.
  • Neem een jaloezie boven- en onderaan tussen je vingers. Wrijf over de jaloezie in één beweging van links naar rechts of van rechts naar links.
  • Spoel het washandje of de sok regelmatig uit en ga verder tot alle lamellen schoon zijn.

Stoffen jaloezieën

Stoffen jaloezieën kan je onderhouden door ze regelmatig te stofzuigen.

Verticale lamellen

Verticale jaloezieën maak je schoon met een vochtig microvezeldoekje. Vouw het doekje rond de lamel en trek het van boven naar beneden. Trek daarbij de lamel zo ver mogelijk naar je toe.

Heel vuile jaloezieën kun je van het raam halen en laten weken in een sopje in bad of in een grote bak. De moderne lamellen die worden opgehangen met een eenvoudig kliksysteem, kun je gamekklijk verwijderen. Spoel ze goed af en wrijf droog met een schone doek.

 

 

 

Tip van Liesbeth