Naar poetsbureau.be Naar de webshop

Uw keuze:

  1. Schoonmaak producten
  2. Azijn

Azijn

Jaloezieën reinigen

Jaloezieën en lamellen kunnen echte stofnesten zijn en daardoor ook erg vies worden. Ook Myriam had last van vieze lamellen en stuurde daarom de vraag in!

Onderstaande tips gelden voor houten of kunststoffen jaloezieën, maar niet voor jaloezieën in stof. Die onderhoud je door ze regelmatig te stofzuigen.

– Stofzuig de jaloezieën. Gebruik een speciale kleine stofzuiger of een hulpstuk van je gewone stofzuiger. Je kunt de jaloezieën ook stofvrij maken met een plumeau.
– Maak een oud washandje of een oude sok vochtig in water met (schoonmaak)azijn of enkele druppels afwaswater. Zorg dat de jaloezieën volledig open staan.
– Neem een jaloezie boven- en onderaan tussen je vingers. Wrijf over de jaloezie in één beweging van links naar rechts of van rechts naar links.
– Spoel het washandje of de sok regelmatig uit en ga verder tot alle lamellen schoon zijn.

Heel vuile jaloezieën of lamellen kun je van het raam halen en laten weken in een sopje in bad of in een grote (bloem)bak. De moderne jaloezieën die opgehangen worden met een eenvoudig kliksysteem, kun je gemakkelijk verwijderen.
Spoel ze goed af en wrijf je ze droog met een schone doek.

Verticale lamellen maak je schoon met een vochtig microvezeldoekje. Vouw het doekje rond de lamel en trek het van boven naar beneden. Trek daarbij de lamel zo ver mogelijk naar je toe.

Tip van Liesbeth