Info voor klanten: Hoe geef je je afwezigheden tijdens de zomermaanden door? En wat je moet doen bij terugkeer van een reis?

23 april, 2021

Helaas is corona momenteel nog steeds de realiteit. Met versoepelde maatregelen in het vooruitzicht, kijken we met een positieve blik vooruit. Hier kom je te weten wat het voor jou en jouw huishoudhulp betekent als je momenteel op reis gaat. Verder ontdek je hier ook de feestdagen van mei en vragen we je om tijdig je afwezigheden tijdens de zomermaanden door te geven via de online vakantieplanning.

 

Versoepeling - reizen en afspraken hieromtrent

De grenzen zijn terug open. Dit betekent dat reizen terug mag, al wordt het sterk afgeraden.

Ga je toch op reis naar het buitenland? Dan dien je bij terugkomst na te gaan of je verplicht een test moet afleggen en in quarantaine moet. Dit wordt bepaald op basis van het Passagier Lokalisatie Formulier dat je invult.

Wanneer moet je verplicht het Passagier Lokalisatie Formulier invullen?

  • Verbleef je langer dan 48 uur in het buitenland
  • Of keer je terug naar België met het vliegtuig of de boot
  • Of keer je terug naar België met de trein of bus vanuit een land buiten de EU of Schengenzone

    -> Vul dan het Passagier Lokalisatie Formulier in ten vroegste 48 uur voor je aankomst in België. Op basis van je antwoorden en de kleurcodes per land berekent het formulier of je beschouwd wordt als een hoogrisicocontact. Reizigers die terugkeren uit een rode zone worden per definitie beschouwd als hoogrisicocontact.

Ik vulde het Passagier Lokalisatie Formulier in, wat nu?

  • Krijg je een sms, dan ben je een hoogrisicocontact.
    • Je moet verplicht in quarantaine.
    • En je dient je verplicht te laten testen op dag 1 en op dag 7 van je quarantaine. 
    • Jouw huishoudhulp mag niet langskomen zolang je in quarantaine zit en mag het werk bij jou pas hervatten nadat je een negatieve coronatest hebt afgelegd. We vertrouwen uiteraard op jouw eerlijke terugkoppeling hierover.
       
  • Krijg je geen sms, dan moet je niet in quarantaine en dien je je niet te laten testen.
    • Jouw huishoudhulp mag in dit geval bij jou langskomen.

Voor meer informatie of voor de uitzonderingen op verplicht testen en/of quarantaine kan je terecht op de website van de overheid. Reis je vanuit het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika, Zuid-Amerika of India dan zijn testen en quarantaine verplicht.

Verder is het belangrijk om de voorgeschreven richtlijnen te blijven respecteren en te waken over een veilige werkplek voor jouw huishoudhulp.

 

Verlofplanning

Om onze dienstverlening tijdens de zomermaanden optimaal te garanderen, vragen we om je afwezigheid voor deze periode tijdig door te geven aan je kantoor. Dit kan je eenvoudig doen via onze online module. We raden je aan om de module via Google Chrome te bezoeken.

  • Als je huishoudhulp zijn/haar werkschema mag aanhouden tijdens jouw afwezigheid/vakantie, dien je geen aanpassing door te geven.
  • Wens je dat hij/zij niet komt tijdens deze periode, dan weten we het uiteraard wel graag.
    Meld je afwezigheid minstens 10 dagen op voorhand. Zo kunnen wij steeds de nodige oplossingen voorzien voor je huishoudhulp.
  • Als je jouw huishoudhulp reeds geannuleerd hebt voor deze periode, dien je geen aanpassing door te geven.
  • Ook jouw huishoudhulp laat ons tijdens de komende weken weten of hij/zij verlof neemt. We vernemen via dit formulier alvast ook graag of je vervanging wenst als jouw huishoudhulp vakantie neemt.

Wens je een vervanging tijdens het verlof van jouw huishoudhulp? Dan doen we hiervoor ons uiterste best om deze te vinden. We kunnen dit helaas niet op voorhand garanderen, gezien we hier afhankelijk zijn van de planning van andere huishoudhulpen.

Ben je niet in de mogelijkheid om je afwezigheden digitaal door te geven via de online module, vraag dan even een papieren versie van het verlofdocument aan je huishoudhulp.

 

Feestdagen in mei

In de maand mei genieten we van enkele feestdagen. Hieronder lijsten we op welke dagen jouw kantoor gesloten is. Op deze dagen geniet ook jouw huishoudhulp van een vrije dag.

  • Do. 13 mei - O.H. Hemelvaart
  • Vr. 14 mei - Vervangende feestdag 1 mei
  • Ma. 24 mei - Pinkstermaandag