Het warme verhaal van huishoudhulp Vanessa en klant Cris

6 januari, 2020

Na 16 jaar in de verkoop te werken, koos Vanessa 4 jaar geleden voor de job van huishoudhulp. Sinds maart 2019 maakt ze deel uit van onze Sterrenfamilie. Een van haar klanten is Cris. Een jongeman die in een woonzorgcentrum verblijft en de hulp van Vanessa ten volle apprecieert.

Vanessa werkte 16 jaar lang als verkoopster. Toen was het tijd voor een nieuwe uitdaging en ging ze op zoek naar iets anders. De flexibele werkuren als huishoudhulp spraken haar zeker aan. En weekendwerk was niet meer aan de orde. 4 jaar geleden startte ze als huishoudhulp bij Cris in het woonzorgcentrum. Omdat niet alles naar wens verliep met het voormalige dienstenchequekantoor, koos ze in maart 2019 voor Het Poetsbureau. Cris en de andere klanten in het woonzorgcentrum volgden.

“De band die ik met Cris en de andere bewoners heb, kan je niet vergelijken met andere klanten. Natuurlijk is dat gegroeid. In het begin was communiceren niet makkelijk. Maar dat verliep steeds beter. Nu weet ik precies wat Cris wil zeggen. En als het niet lukt, gebruikt hij zijn spraakcomputer.”

Maar naast de zes studio’s in het woonzorgcentrum is Vanessa ook nog huishoudhulp bij 5 gezinnen. Een druk werkrooster, maar ze haalt er bij ieder van haar klanten heel veel voldoening uit.

Werken in het woonzorgcentrum vraagt om flexibiliteit. Maar de klanten appreciëren en waarderen het werk van Vanessa enorm.

“Als huishoudhulp ben je hier onmisbaar. Een andere klant kan wel eens een weekje zonder je, als je bijvoorbeeld verlof hebt. Hier niet. Hier moet altijd iemand zijn. Want het is erg moeilijk voor hen om het zelf allemaal te doen.”

Cris apprecieert de hulp van Vanessa enorm. Voor hem is zij niet zomaar een huishoudhulp. Ze is onmisbaar. Want hij geeft uit noodzaak zijn hele huishouden uit handen.

“Hier heb je geen gewone routine. En je moet je heel flexibel opstellen om alles gedaan te krijgen. Ik werk dan ook niet in hokjes.”

Maar daar stopt het niet. Want Cris kan ook op Vanessa rekenen als vrijwilliger bij het woonzorgcentrum. Dat geeft hem de kans om bijvoorbeeld tijdens het weekend andere dingen te doen. Samen met Vanessa en haar gezin. En dat buiten de werkuren, naast het schoonmaken.