10 000 medewerkers bij Glowi

20 juni, 2023

Persbericht 20 juni 2023


De Dag van de Schoonmaak (20 juni) is voor ons, als een van de grootste werkgevers in de dienstenchequesector, een feestdag. Een dag om alle huishoudhulpen en al hun ondersteuners te bedanken voor het werk dat ze doen. Ze zijn ondertussen met meer dan 10.000, onze Sterren, en ze helpen ruim 65.000 klanten in hun huishouden. De 10.000ste medewerker hebben we ook letterlijk in de bloemetjes gezet.

De Glowi-groep is de marktleider in diensten die mensen ontzorgen in hun huishoudens. Het Poetsbureau – part of Glowi (huishoudhulp via dienstencheques) is de grootste en de meest bekende tak binnen de overkoepelende groep. Glowi Jobs (HR-uitzendkantoor) en Glowi Facilities (professionele schoonmakers en glazenwassers) vervolledigen het activiteitenportfolio van de groep.

Glowi zet alles op alles om een omgeving te creëren waarin haar medewerkers goed en veilig kunnen werken en zich volop kunnen ontwikkelen. En dat loont. “Great Place To Work” verkoos Het Poetsbureau als tweede beste werkgever van België. “In een moeilijke markt en voor een knelpuntberoep dat huishoudhulp toch wel is, slagen we er toch nog altijd in om nieuwe mensen aan te trekken”, zegt Jo Mellemans, co-CEO van Glowi. “We hebben onlangs zelfs onze 10.000ste medewerker in de bloemen gezet. En dat doet ons toch wel wat.

De medewerkers uit de schoonmaaksector en de sector van de dienstencheques verdienen alle respect en waardering. “Ze zijn voor veel mensen een belangrijke schakel om het vele werk dat er thuis altijd is, te verlichten”, onderstreept Elly Huysmans, die co-CEO is bij Glowi. “Wij ondersteunen hen in die job, zorgen dat ze veilig en goed kunnen werken. En op een dag als vandaag bedanken we hen nog eens extra voor wat ze dag in dag uit allemaal doen.

 

Enkele cijfers:

  • In 2023 kwamen er tot op vandaag 2.049 mensen in dienst
  • Op het totaal aantal werknemers tellen we 9.477 vrouwen en 630 mannen

 

Om alle huishoudhulpen te bedanken, nodigt Glowi iedereen mét familie uit op de familiedag in Walibi op 26 augustus.

Hier vindt u de foto van onze 10.000ste medewerker, Houlaymatou Diallo uit Hamont. “Ik koos om te komen werken bij Glowi omdat ik in de buurt kan werken en wel wat vrijheid heb om mijn werkuren te kiezen." Zo kan ik er ook zijn voor mijn twee kinderen als ze van school komen. Het is ook zo dat ik wat ik krijg als loon en extra’s wel zeer interessant vind. Ja, ik ben er volledig klaar voor.