Naar poetsbureau.be Naar de webshop

Uw keuze:

  1. Life hacks/ Do It Yourself (DIY)

Life hacks/ Do It Yourself (DIY)

Hoe vermijd je griep?

Wanneer het griepseizoen van start gaat, neem je best je voorzorgsmaatregelen. Maar wat moet je precies doen om de griepbeestjes uit huis te houden? Of er allesinds voor te zorgen dat de griep zich niet zo snel zal verspreiden? Liesbeth weet raad en geeft je graag enkele tips om in jouw huishoudden toe te passen.

Waneer je een zieke in huis hebt, doe je er goed aan om wat grondiger schoon te maken. Zo verpreiden de ziektekiemen zich minder snel onder de andere gezinsleden. Eigenlijk komt het erop neer om alles waarmee de zieke in contact kwam, min of meer te desinfecteren. Daarvoor moet je geen grove middelen in huis halen. Enkele eenvoudige huis-, tuin-, en keukenmiddeltjes doen prima hun werk.

Handen wassen

Verkoudheden en griep worden vaak verspreid door bacteriën op handen. Vraag daarom aan iedereen om de handen nog regelmatiger te wassen. En bij voorkeur minstens 20 seconden grondig wassen met zeep!

Gebruik eventueel drukflacons met een desinfecterend middel dat minstens 60% alcohol bevat. Zet ze in zo veel mogelijk kamers en vraag iedereen om ze regelmatig te gebruiken.

Borden, bestek en bekers

Hebben verschillende gezinsleden tegelijk de griep? Overweeg dan om tijdelijk papieren wegwerpbekers en -borden te gebruiken. Je kan ook speciale papieren handdoeken gebruiken in de keuken. Zo vermijd je dat je ziektekiemen blijft uitwisselen.

Desinfecterende doekjes voor contactpunten

Wanneer je ziek bent, breng je veel tijd door in je bed. Maar je komt ook in contact met heel wat andere zaken waar je waarschijnlijk niet bij stilstaat. Denk maar aan lichtschakelaars, deurklinken, afstandbedieningen, toetsenbord, telefoon, … Het is aan te raden om deze contactpunten regelmatig schoon te maken met een vochtige doek en water met desinfecterend middel of azijn.

Extra verluchting en ventilatie

Een huis waar iemand ziek is (geweest), moet extra verlucht worden. Zo vervang je de vuile, besmette lucht door verse buitenlucht.

Zet de ramen en deuren dus een tijdje wagenwijd open en jaag de ziektekiemen naar buiten.

 

Natuurlijk verdienen ook de badkamer, de keuken, de slaapkamer, de vuilnisbakken, kleren, speelgoed en de tandenborstels extra aandacht wanneer er iemand ziek is. Al Liesbeth’s tips vind je terug in De Grote Schoonmaakbijbel.

Tip van Liesbeth