Naar poetsbureau.be Naar de webshop

Uw keuze:

  1. Life hacks/ Do It Yourself (DIY)

Life hacks/ Do It Yourself (DIY)

Zonnecrème van kledingstukken verwijderen

De zomermaanden staan voor de deur, de dikke truien ruimen plaats voor luchtige zomerkleedjes en de zonnecrème krijgt weer een vast plekje in huis.

Bij de eerste zonnestralen gaan we gretig aan de slag met zonnecrème. Ben je niet altijd even voorzichtig? Dan heb je het waarschijnlijk al meegemaakt: vlekken van zonnecrème op je kleren.

Maar voor elk probleem is er een oplossing, ook voor zonnecrèmevlekken op onze kleding!

Zonnecrèmevlekken verwijder je zo!

Er bestaan verschillende manieren om de lelijke vlekken van zonnecrème uit je kledij te verwijderen. Liesbeth heeft de drie meest efficiënte even op een rijtje gezet:

  • Smeer de vlek in met natuurzeep (groene zeep) en wat warm water. Laat dit enkele uren intrekken. Wrijf daarna voorzichtig over het stof en was het kledingstuk gewoon in de wasmachine. Het is mogelijk dat je het een aantal keer moet wassen in de wasmachine vooraleer de vlek er volledig uit is.
  • Dep de vlek in met wasbenzine en gooi het daarna in de wasmachine.
  • Spuit wat glansspoelmiddel (een product dat je in de vaatwasser gebruikt) op de vlek en laat het een aantal uurtjes intrekken. Daarna was je het in de wasmachine.

Werd je helemaal enthousiast toen je een zonnecrème met zelfbruiner vond? Maar heb je al kennis gemaakt met de lelijke vlekken die het achterlaat op je textiel?

Het klinkt een beetje vreemd, maar deze vlekken verwijder je het best met een vlekkenverwijderaar voor vocht, planten en inkt.

Wat met zonnebrandolie?

Heb je zonnebrandolie gebruikt in plaats van zonnecrème?

Dan dep je wat afwasmiddel op de vlek en was je het kledingstuk daarna gewoon in de wasmachine.

Shampoo op de vlek deppen, werkt ook!

 

Tip van Liesbeth