Naar poetsbureau.be Naar de webshop

Uw keuze:

  1. Huisdieren

Huisdieren

Spinnen uit je huis houden

Help, een spin?! Helemaal niet zo erg, want in elk gezond huis wonen spinnen. Je mag dus best blij zijn dat je er af en toe eentje vindt! Spinnen verstoppen zich vooral op donkere plekken en vertoeven graag buiten tussen het tuinafval.

Heb je liever geen spinnen in huis? Dan kan je volgende tips toepassen!

Spinnen verjagen

  1. Verwijder de rommel rondom je huis.
  2. Zie je een spinnenweb hangen aan de zijkant van je huis? Haal deze dan weg. Zo ontmoedig je de spin die het web heeft gemaakt om terug te keren.

Spinnen voorkomen met essentiële oliën

Een tip om spinnen te verjagen: essentiële oliën. Als je een mengeling maakt van afwasmiddel, warm water en enkele druppels van deze oliën, verjaag je de huisspinnen.

Hiervoor is pepermunt de populairste keuze, maar je kan ook citrusolie, lavendelolie, neemolie of tea tree olie gebruiken.

De geur van deze oliën zijn namelijk erg onaantrekkelijk voor spinnen. Voeg afwasmiddel toe om het mengsel nog effectiever te maken.

Vul een verstuiver van 500 milliliter met warm water en afwasmiddel en doe er 5 à 10 druppels essentiële olie in. Draai het flesje toe en schud er even mee.

Besproei daarna de openingen en kieren waar spinnen naar binnen kunnen komen, zoals kieren bij deuren. Doe dit elke paar dagen of wanneer de geur is uitgewerkt.

Vanaf nu kan jij genieten in een spinnenvrij huis!

Tip van Liesbeth