Naar poetsbureau.be Naar de webshop

Uw keuze:

  1. Schoonmaak producten
  2. Azijn

Azijn

Rode wijnvlekken verwijderen (video)

Geniet jij ook zo van een lekker glaasje rode wijn? Dan heb je waarschijnlijk al kennis gemaakt met wijnvlekken! Lijkt het alsof jouw T-shirt, broek of tapijt volledig naar de vaantjes is als je rode wijn hebt gemorst? Gelukkig bestaan er tal van trucjes om deze hardnekkige vlekken te verwijderen.

Let op! Behandel de vlek meteen, anders gaat de wijn zich in het textiel hechten. Maar wrijf, dep of boen niet, want dan maak je de vlek erger. Gemorst op delicate stoffen? Breng ze dan gewoon naar de droogkuis of stomerij!

Tip 1. Rode wijn vs. witte wijn

Het is echt waar, je kan een rode wijnvlek verwijderen met witte wijn! Giet witte wijn op de vlek en was het daarna gewoon in de wasmachine.

Als je liever witte wijn drinkt dan het als vlekkenverwijderaar te gebruiken, kan je deze truc ook toepassen met azijn of spuitwater.

Tip 2. Maïzena

Strooi wat maïzena op de vlek en laat het helemaal opdrogen. Borstel of zuig de maïzena de volgende dag weg. Niet deppen of boenen!

Tip 3.  Zout

Wees vooral niet zuinig en strooi veel zout op de rode wijnvlek! Laat dit een tijdje intrekken en spoel het kledingstuk daarna uit. Laat het kledingstuk vervolgens weken in water waaraan je zout hebt toegevoegd. Ten slotte was je het in de wasmachine. In onderstaand filmpje toont Liesbeth hoe het moet!

Tip 4. Vlekken verwijderen met wodka of gin

Als we dan toch met drank bezig zijn, kan je ook de fles wodka of gin bovenhalen! Je kan de rode wijnvlek deppen met wodka of gin, op deze manier kan de vlek ook verdwijnen.

Tip 5. Opgedroogde wijnvlekken verwijderen

Ingedroogde vlekken zijn veel moeilijker te verwijderen. Je kan proberen om de vlek te verzachten door er vloeibaar wasmiddel op te doen en het een uur te laten trekken. Een mengsel maken van natuurzeep en borax kan ook helpen. Je wast het kledingstuk daarna gewoon in de wasmachine.

Tip van Liesbeth