Naar poetsbureau.be Naar de webshop

Uw keuze:

  1. Life hacks/ Do It Yourself (DIY)

Life hacks/ Do It Yourself (DIY)

Piano toetsen schoonmaken

Heb jij nog een echte piano in huis? Dan weet je vast wel dat de toetsen makkelijk geel kunnen worden door zweterige handen en huidoliën. Hierdoor komt ook heel wat stof en vuil vast te zitten tussen de toetsen.

Een piano kan je niet zomaar met elk product schoonmaken, maar duur moet het ook niet zijn! De gelige toetsen kan je simpelweg schoonmaken met tandpasta!

Pianotoetsen afstoffen

De toetsen elke paar dagen afstoffen helpt je al een hele stap verder. Daardoor maken stofdeeltjes en vuiltjes geen kans om zich vast te zetten op en tussen de toetsen.

Gelige pianotoetsen schoonmaken

Zijn je pianotoetsen vergeeld? Dan moet je deze gelukkig nog niet meteen vervangen! Met tandpasta als wondermiddel maak je de toetsen weer wit.

Hoe ga je te werk?

  • Stap 1. Stof de toetsen eerst af
  • Stap 2. Breng wat niet-schurende tandpasta aan op een witte, zachte doek. Gebruik bij voorkeur flanel of zeem zodat er geen krassen op de toetsen ontstaan.
  • Stap 3. Wrijf rustig over de toetsen (zonder gebruik van water). Veeg in jouw richting en maak elke toets apart schoon.
  • Stap 4. Laat even intrekken.
  • Stap 5. Veeg de resten af en boen de toetsen op met een schone, witte en zachte doek.
Tip! Vermijd dat gekleurde kleding in contact komt met de toetsen wanneer je deze schoonmaakt, kleuren kunnen eenvoudig overgebracht worden op de witte toetsen. Gebruik daarom ook een witte doek.

 

Tip van Liesbeth