Naar poetsbureau.be Naar de webshop

Uw keuze:

Opruimen als onthaalmoeder

Een groot gezin of zoals Lieve een onthaal moeder zijn kan best een moeilijke taak zijn. Heb jij ook moeilijkheden om een juiste routine te vinden voor het opruimen?

De volgende vraag kwam binnen via de site: *Ik ben onthaalmoeder en vang dagelijks kindjes op in mijn woning; de kindjes komen op alle plaatsen in de woning. Daarbij heb ik ook nog eens een grote tuin met terras. Ik blijf het moeilijk vinden om een goede poetsroutine te vinden. Ik gebruik de poetsplanning uit uw boek maar dit is natuurlijk gemaakt voor “gewone” gezinnen en is hier niet voldoende. Kunt u mij eventueel tips geven voor een goede routine en poetsplanning? Alvast veel dank.*

De planningen in het boek zijn zo opgemaakt omdat deze het meest efficiënt werken. Aan uw vraag af te leiden lijkt het dat je immens veel werkt hebt. De methode “clean as you” go lijkt mij een goede toepassing op het vele werk van je. “Clean as you” go betekent letterlijk opruimen terwijl je er langs loopt. Ik weet niet of het toegelaten is in een opvang maar wat mogelijk is om eventueel een spelletje rondom het opruimen te organiseren. Zodat de kids het leuk vinden en tegelijkertijd het meeste is opgeruimd voor ze de deur uit gaan .

Tip van Liesbeth