Naar poetsbureau.be Naar de webshop

Uw keuze:

  1. Schoonmaak producten
  2. Azijn

Azijn

Motorolie uit kleren wassen

Hallo Liesbeth,

Ik zit met een wasprobleem. Sinds enkele maanden werkt mijn zoon in een bedrijf waar hij steeds in contact komt met motorolie. In het begin waren het vlekken olie op zijn nieuwe werkkleding, maar nu is het alsof zijn kleding in de olie gezeten heeft.

Ook de geur is er na het wassen niet uit. Ik heb al verschillende middelen geprobeerd zoals een nacht in azijn laten weken alvorens te wassen of vanish spray, gel en wasmiddelen. En zelfs met ossengalzeep is het niet volledig weg.

Het gaat over donker blauwe werkboeken die op 90° gewassen mogen maar ook over donker blauwe t-shirten en donker blauwe polo’s met “witte mouwtjes” die maar op 40° mogen. Hopelijk heb je ook tips hiervoor.

Aangezien je de kleding waarschijnlijk al veel gewassen hebt gaat je de vlekken er niet meer uitkrijgen. Voor de geur kan je proberen om azijn mee in de wasmachine te doen. In de toekomst is het best dat je  er voor zorgt dat je de kleding zo snel mogelijk wast. Als je dit gaat laten liggen zal de oliegeur er nog feller gaan intrekken.

De t-shirts met witte mouw zou ik toch ook eens proberen om op 90 gr te wassen. Voor de olievlekken kan je  eventueel ook nog eens “dreft”  proberen. Wel niet op de vlekken die al langer erin zitten, maar recente kledingstukken.

 

Tip van Liesbeth