Naar poetsbureau.be Naar de webshop

Uw keuze:

  1. Materialen

Materialen

Mos en algen van klinkers verwijderen

Het kan weleens voorkomen dat nu de dagen inkorten, het donkerder wordt buiten en er meer regenslag valt, de klinkers ook wat groener worden door algen en mos.

Nadine stelde de volgende vraag: *Hoe krijg ik het best groen wordende klinkers en asfalt weer zuiver?*

Algen en mos houden vooral van plekken waar niet te veel zon aan kan komen en waar water gemakkelijk blijft staan. Indien de mogelijkheid zich voordoet lijkt mij het interessant om eens na te gaan hoe de afwatering van je terras loopt en eventueel een aanpassing te voorzien.

Veeg op een droge en bij voorkeur zonnige dag het terras eerst schoon met een stevige borstel en verwijder alle vuil. Vul dan een emmer met azijn en water met de verhoudingen 1 liter azijn 1 liter water, schrob vervolgens je terras en laat dit opdrogen. De mos vlekken zouden langzaam moeten verdwijnen.

De hardnekkige vlekken kan je eventueel extra inspuiten met een plantenspuit gevuld met puur azijn. Het best lijkt mij om eerst een test te doen voor kleurechtheid op een klein stukje van het terras. Er is ook een nieuw product op de markt en heet bio MossKade, deze heeft ook een goede werking.

Tip van Liesbeth