Naar poetsbureau.be Naar de webshop

Uw keuze:

  1. Materialen

Materialen

Marmer reinigen: een handleiding

Heb jij een prachtige marmeren vloer liggen? Of koos je voor een marmeren keukentablet? Zo’n mooie steen wil je natuurlijk proper houden.

Niet simpel, want zelfs een spatje water kan voor vlekken zorgen.  Deze korte handleiding over marmer reinigen van Liesbeth, helpt je alvast op weg!

Wat is marmer?

Marmer is een kalksteen en dus zachter en poreuzer dan bijvoorbeeld graniet. Daardoor krast het ook sneller en blijven vlekken gemakkelijker zitten. Zand en water zijn de vijand van elk soort natuursteen, ook van marmer. Heb je een marmeren vloer? Vraag je gasten om zijn voeten goed te vegen. Zand werkt namelijk als schuurpapier op marmer.

Ook water kan vervelende gevolgen hebben. Een marmeren vloer reinig je best met niet te veel water.

Marmer beschermen

Je keukentablet of je marmeren vloer extra beschermen? Laat de natuursteen dan impregneren met een vocht- en oliewerend product.

Marmer reinigen

Een natuursteen zoals marmer schoonmaken vraagt om een kleine inspanning. Gebruik niet zomaar eender welk schoonmaakproduct op marmer!

Een marmeren vloer maak je best schoon met een vochtige dweil en water waaraan een beetje schoonmaakproduct is toegevoegd.

  • Gebruik geen citroensap, dit is een bijtend product en beschadigt het marmer.
  • Gebruik geen sodakristallen, dit zorgt voor een soort film op het marmer.
  • Gebruik geen producten met een te hoge pH-waarde zoals azijn, dit kan de vloer onherstelbaar beschadigen.
  • Ga niet schrobben.
  • Gebruik geen azijn.
  • Gebruik een allesreiniger die niet te zuur is, elke dag marmer schoonmaken met een allesreiniger is niet gezond. Kies daarom voor een natuurzeep of een ecologische allesreiniger op basis van plantaardige grondstoffen.

Waar je nooit iets verkeerd mee kan doen, is de fabrikant contacteren en een speciaal product voor marmer aankopen. Heb je dat niet in huis? Dan is de veiligste optie om een zachte allesreiniger te gebruiken.

Heb water gebruikt? Droog goed na! Want elk spatje water dat blijft liggen, kan voor vlekken zorgen.

Heb je strepen op je marmeren vloer? Gebruik dan de Tovergom! Lees de tip van Liesbeth hier.

 

 

 

Tip van Liesbeth