Naar poetsbureau.be Naar de webshop

Uw keuze:

  1. Life hacks/ Do It Yourself (DIY)

Life hacks/ Do It Yourself (DIY)

Make-upvlekken verwijderen? Dat is kinderspel met deze tips!

Tover jij het gezicht van je kind soms om in een vlinder of tijger? Of ben jijzelf meestal onherkenbaar tijdens een verkleedfeestje of carnaval? Schminken, grimeren, zelfs dagelijkse make-up brengen we soms iets te enthousiast aan. Hoe verwijder je deze smeersels en producten uit je kledij? Liesbeth weet raad!

  1. Foundation naast je gezicht?

Met make-up remover wrijf je het goedje probleemloos van je huid. Maar op je kledij is dit echt een no-go. Meng water met natuurazijn en dep dit op de vlek. Voor je het kledingstuk wast, controleer dan even of het oliehoudende foundation bevat.

Maakte je een vlek met een foundation zonder olie? Bespuit deze dan met scheerschuim of dep erop met zuivere alcohol vooraleer je het kledingstuk in de wasmachine gooit.

Gebruik je oliehoudende foundation? Dep dan met afwasmiddel op de vlek en gooi het kledingstuk daarna in de wasmachine.

Of gebruik de Tovergom en speciale spons om foundationvlekken te verwijderen.

Hier vind je de do en don’ts van foundationvlekken verwijderen.

  1. Nagellak alleen op de nagels alsjeblieft!

Heb je nagellak op je kleding gemorst? Geen paniek! Drenk een prop watten in aceton of dissolvent. Duw dat watje op de vlek terwijl je je vinger tegen de onderkant houdt. Herhaal dit met een nieuw watje tot de vlek verdwijnt. Ten slotte steek je het kledingstuk in de wasmachine.

Let op! Gebruik nooit aceton op synthetische stoffen zoals nylon of acryl. Dit kan gaten veroorzaken in het stof.

Kwam de nagellak op tere weefsels zoals zijde? Verwijder de vlek dan met spiritus. Ging het zo mis dat je ook de vloer besmeurde? Volg dan deze instructies.

  1. Per ongeluk lippenstift op je kraag gemorst?

Lippenstift verwijder je door een in ether gedrenkte prop watten op de vlek te leggen. Herhaal dit een paar keer en de vlek verdwijnt zienderogen!

De flauwe kleurvlek die achterblijft, verdwijnt vanzelf wanneer je het kledingstuk wast.

Dezelfde methode werkt ook met wasbenzine.

Let op! Wrijf nooit over een lippenstiftvlek. De verstoffen dringen dan diep in de vezels en daardoor krijg je ze haast niet meer weg.

  1. Schoensmeersmurrie

Per ongeluk schoensmeer gebruikt in plaats van zwarte schmink? Dep de vlek met ossengalzeep en blijf deppen met een schone doek tot de vlek verdwenen is. Was het textiel daarna in de wasmachine.

Je kan de vlek ook behandelen met Tovergom. Was daarna in de wasmachine.

  1. Hardnekkige glitter

Glitter is leuk, totdat je het moet opruimen. Ze blijven ongewild aan je kleding plakken en het lijkt onmogelijk om de glitter te verwijderen. Een aantal simpele trucks:

Een kledingroller helpt je al een heel eind verder. Ga er verschillende keren over totdat de glitter weg is.

Plakband kan de kledingroller vervangen. Doe wat plakband rond je hand, met de klevende kant naar buiten en ga over de glitter.

De meeste glitter verdwijnt ook al wanneer je het kledingstuk buiten laat uitwaaien. Om een handje te helpen, kan je het ook uitkloppen. Doe dit buiten! Anders vind je maanden later nog glitters terug in huis.

Een laatste tip: was het kledingstuk met glitter nooit samen met andere kledingstukken. Was het daarom apart met de hand.

  1. Overal haarverf?

Zitten knoeien met haarverf? Of wil je de handdoek waarmee je je haren hebt gewassen toch nog proper krijgen?

Om haarverf uit kleding te krijgen, spuit je wat haarlak op de vlek. Laat dit even opdrogen en gooi het kledingstuk of de handdoek in de wasmachine.

Of je mengt 1 kopje ammoniak met 1 liter koud water. Span het kledingstuk over een teil en maakt dit vast met wasknijpers. Giet dan het mengsel van water en ammoniak over de vlek. Morsen zal je niet doen, want de teil zal alles opvangen.

Ook de Tovergom biedt hier de ideale oplossing. Even laten intrekken en daarna wassen in de wasmachine.

Zit de haarverf niet op je kleren maar op je bad? Lees dan de tips van Liesbeth hier!

Zo makkelijk is het! Geen reden tot paniek wanneer je nog eens met schmink vlekken maakt.

Tip van Liesbeth