Naar poetsbureau.be Naar de webshop

Uw keuze:

  1. Life hacks/ Do It Yourself (DIY)

Life hacks/ Do It Yourself (DIY)

Koffievlekken verwijderen

Drink jij ’s morgens ook eerst een kopje koffie vooraleer je aan je dag begint? Misschien ben je niet altijd even goed wakker en stoot je per ongeluk je kop koffie om! Vlekken gegarandeerd. Maar daar moet je je ’s morgens helemaal niet druk om maken. Liesbeth heeft namelijk enkele simpele tips om koffievlekken te verwijderen! Ja, zelfs op witte stoffen stoelen.

Om koffievlekken te verwijderen kan je te werk gaan met: ossengalzeep, borax of de Tovergom.

Ossengalzeep om koffievlekken schoon te maken

Ossengalzeep is een prima vlekverwijderaar én ook nog eens biologisch afbreekbaar. Met ossengalzeep kan je tal van vlekken verwijderen: bloed, ei, melk, fruit, wijn, vet en natuurlijk ook koffievlekken! Probeer het eerst uit op een onzichtbaar stukje textiel.

Wrijf in een cirkelvormige beweging naar het midden van de vlek toe, zo vermijd je dat de vlek groter wordt. Laat de zeep niet opdrogen en spoel het meteen grondig na met warm water.

Een oplossing van Borax en water

Ook Borax biedt de ideale oplossing om koffievlekken te verwijderen. Het is een poeder dat je kan oplossen in water. Het werkt niet bij alle vlekken, maar bij koffie wel!

Hoe ga je te werk? Los de Borax op in warm water en dep daarna de vlek ermee.

De Tovergom

Met de tovergom verdwijnen de koffievlekken als sneeuw voor de zon. Je kan er werkelijk alles mee schoonmaken. Maak het sponsje nat, kneed goed uit en wrijf ermee over de Tovergom. Wrijf daarna van buiten naar binnen, in cirkelvormige bewegingen over de vlek. Spoel daarna goed uit met water.

Tip van Liesbeth