Naar poetsbureau.be Naar de webshop

Uw keuze:

  1. Schoonmaak producten
  2. Azijn

Azijn

Douche proper maken (video)

De badkamer en vooral de douche worden erg snel smerig. Het is dan ook geen overbodige luxe om dagelijks of wekelijks een kleine schoonmaakbeurt te geven.

Douche ontkalken

Het grootste probleem in badkamers en douches is vaak  kalk. Kalkaanslag kan je voorkomen door na elke douchebeurt de muren en de (glazen) deur met een raamwisser schoon te maken.

Douchekop ontkalken

Stroomt er bijna geen water meer uit de douchekop? Dan zit deze waarschijnlijk vol kalk. Als je de douchekop makkelijk kan losschroeven, maak je hem los en laat je de douchekop een nacht weken in een bakje met (schoonmaak)azijn. De kalk zal loskomen en de volgende ochtend spoel je dit gewoon af onder stromend water. Daarna blink je de douchekop nog op met een droge (microvezel)doek.

Als je de douchekop moeilijk of niet kan losmaken, kan je de kalk verwijderen door er een plastiek zakje rond te knopen. Dit zakje vul je met (schoonmaak)azijn. Laat de douchekop een tijdje weken in de azijn en verwijder de kalk daarna met een doek. Ten slotte laat je de douche even doorlopen met warm water.

Douche schoonmaken

Je hebt de douche en de douchekop ontkalkt. Het is zeker nodig dat je de douche één keer per week grondig schoonmaakt. Dit kan heel simpel met water met antibacterieel product, een allesreiniger of azijn.

Vergeet zeker niet de haren uit het afvoerputje te halen! Ook de douchebak, kranen en legplankjes verdienen wekelijks een poetsbeurt.

In onderstaand filmpje toont Liesbeth hoe je de douche kan schoonmaken en de douchekop ontkalkt.

Tip van Liesbeth