Naar poetsbureau.be Naar de webshop

Uw keuze:

  1. Materialen

Materialen

Doffe vlek uit marmeren vloer halen

Een vraag voor Liesbeth,

Er is een fles hoestsiroop is gevallen op de marmeren vloer en heeft een witte ‘uitgebeten’ vlek achtergelaten. Kan ik daar iets aan doen? In de living ligt oude ‘rode’ natuursteen, hoe poets je die het best. Want nadat die gepoetst is, zie je direct terug alle stapvlekken, handjes,…

Beste Mevr. Claes,

Het beste voor deze vloer is de tegelhandelaar te contacteren en een product te vragen om de doffe plek terug kleur te geven.

Ik heb namelijk ook zo een vloer en dit is het enigste product dat naar mijn mening werkelijk helpt om deze vloer schoon te maken. Omdat het om een poreuze vloer gaat werkt dit als een spons. Daardoor dringen de vlekken onmiddellijk in de tegels, zeker wanneer het om zure producten gaat.

Eventueel ook een optie die je kan overwegen is om met de tegelhandelaar te bespreken of het mogelijk is om een coating op de vloer te plaatsen. Hierdoor voorkom je in de toekomst vlekken op de tegels.

Voor het wekelijks reinigen van een marmeren vloer is het best om hiervoor een speciaal product voor marmeren vloeren te gebruiken met een vochtige dweil.

Tip van Liesbeth