Naar poetsbureau.be Naar de webshop

Uw keuze:

  1. Schoonmaak producten
  2. Azijn

Azijn

Bloedvlekken verwijderen?

Ben je wat onhandig geweest tijdens het koken, of heb je een pijnlijke val gemaakt waardoor er bloedvlekken op je kleding zit?

Geen nood! Bloedvlekken uit textiel wassen is gelukkig niet zo moeilijk. Maar je kan er het best snel bijzijn, want ingedroogd vlekken uitwassen kan een vervelend zaakje zijn.

Bloedvlekken verwijderen: de algemene regel!

Bloedvlekken behandel je altijd met koud of lauw water. Waarom? Omdat warm water het bloed fixeert. Daarna kan je de vlek moeilijk of zelfs niet meer verwijderen.

Bloed op textiel

TIP 1! Onze Tovergom werkt hier heel goed voor. Wrijf over de vlek met het speciale sponsje en spoel na met ijskoud water.

TIP 2! Doe was speeksel op de vlek. Klinkt vreemd, maar het werkt echt! Speeksle breekt de eiwitten in het bloed af waardoor de vlek zich niet in het stof kan hechten. Daarna was je het textiel gewoon in de wasmachine.

Toch oude bloedvlekken ontdekt?

Heb je toch nog oude bloedvlekken gevonden op kleding of ander textiel? Dan helpen deze tips je om er eindelijk komaf mee te maken!

TIP 1! Spoel de vlek met koud water en week het textiel in een wasmiddel met enzymen (zoals Biotex). Daarna kan je het gewoon in de wasmachine wassen.

TIP 2! Doe een beetje baksoda of azijn bij koud water en laat het textiel erin weken. Gooi het daarna in de wasmachine.

TIP 3! Behandel de vlek met ossengalzeep, laat het even intrekken en was het in de wasmachine.

Bloed op wol

TIP! Om bloedvlekken op wol te verwijderen, strooi je een beetje aardappelzetmeel op de vlek en laat je het opdrogen. Daarna kan je het wegborstelen met een zachte borstel.

Bloedvlekken verwijderen uit een matras

TIP! Maak een mengeling van (koud) water en zout. Zo creëer je een schuurmiddel. Smeer het papje op de vlek en laat het intrekken. Verwijder na een tijdje het papje met een handdoek en wrijf lichtjes naar de binnenkant van de vlek, zo smeer je het zeker niet uit. Nadien behandel je de vlek met ossengalzeep.

Help, bloed op mijn tapijt!

TIP! Ossengalzeep is een uitstekende vlekkenverwijderaar, ook voor bloedvlekken! Probeer het eerst op een stukje dat niet zo zichtbaar is. Behandel de vlek met ossengalzeep. Laat het niet intrekken maar wrijf het vooral na met helder water. Wrijf altijd naar het midden van de vlek toe, zo maak je de vlek niet groter. Is de vlek er nog niet uit? Herhaal het dan een aantal keer.

Vanaf nu moet je niet meer panikeren om bloedvlekken te verwijderen!

Tip van Liesbeth