Naar poetsbureau.be Naar de webshop

Uw keuze:

  1. Schoonmaak producten
  2. Citroen

Citroen

Barbecue rooster schoonmaken

Ben jij elke zomer eerst nog een uur aan het zwoegen om je barbecue schoon te krijgen? Met deze handige tips is dat verleden tijd en kan jij meteen genieten van een heerlijke barbecue mét proper rooster!

Liesbeth van Het Poetsbureau heeft alle tips even op een rijtje gezet.

  1. BBQ rooster schoonmaken met een aardappel

Je leest het goed! Een aardappel kan ervoor zorgen dat het schoonmaken van een barbecuerooster veel gemakkelijker wordt. Deze tip gebruik je voor je gaat barbecueën!

Het enige wat je nodig hebt is een aardappel. Je snijdt deze door de helft en prikt de halve rauwe aardappel op een vork. Laat eerst de barbecue goed heet worden en laat het rooster mee opwarmen.

Daarna neem je de aardappel op de vork en wrijf je ermee over het rooster. De aardappel geeft een zetmeel vrij dat zorgt voor een antiaanbaklaag. Na het barbecueën vergemakkelijkt deze antiaanbaklaag het schoonmaken van het barbecuerooster.

  1. Reinigen met een ui of citroen

Is je barbecuerooster nog een beetje warm? Gebruik dan deze tip!

Heb je nog een ui over van je zomerse salade? Of een citroen van de verfrissende drankjes? Dan komen deze nu goed van pas! Snijd de ajuin of de citroen door de helft en wrijf het nog warme bbq rooster aan alle kanten in.

Het vuil zal zo loskomen en je kan het rooster daarna makkelijk afwassen in een sopje met afwasmiddel.

  1. Barbecue schoonmaken met krantenpapier

Heb je nog een oude krant liggen? Perfect! Wikkel het afgekoelde barbecuerooster na het grillen in de oude krant. Maak de krant nat en laat het zo een nachtje weken. De volgende dag wrijf je het rooster zonder veel moeite weer schoon!

  1. Aluminiumfolie of gras

Twee simpele tips! Neem een propje aluminiumfolie en wrijf ermee over het vuile barbecuerooster. Zo komen de voedselresten er gemakkelijk af.

Of leg het rooster na het grillen een nacht in het gras. Dankzij het ochtenddauw haal je het vuil er zonder problemen af!

Opgelet: zorg er wel voor dat het rooster is afgekoeld vooraleer je dit op het gras legt.

  1. Like a chef!

Wil je de barbecue schoonmaken zoals ‘de echten’ dat doen? Stook de barbecue dan hoog op. De voedselresten die nog aan het rooster kleven verbranden en jij kan ze makkelijk wegborstelen met een ijzeren borstel. Daarna spoel je het rooster na met water. Door de voedselresten te verbranden, zijn ook alle bacteriën en ziektekiemen verwijderd.

Opgeruimd staat netjes. Maak de barbecue meteen na gebruik schoon, zodat je achteraf niet moet schrobben en schuren!

Tip van Liesbeth