Naar poetsbureau.be Naar de webshop

Uw keuze:

  1. Schoonmaak producten
  2. Azijn

Azijn

Algen van het terras verwijderen

De volgende vraag kwam binnen via de site *Hoe en waarmee kan ik het best een terrasvloer van een op het noorden gericht appartement vrij van algen krijgen? En zonder de onderliggende terrassen te bevuilen? Chloor of spuitmiddelen zijn verboden. *

Algen en mos houden vooral van plekken waar niet te veel zon aan kan komen en waar water gemakkelijk blijft staan. Indien de mogelijkheid zich voordoet lijkt mij het interessant om eens na te gaan hoe de afwatering van je terras loopt en eventueel een aanpassing te voorzien. Veeg op een droge en bij voorkeur zonnige dag het terras eerst schoon met een stevige borstel en verwijder alle vuil en bladeren.

Vul dan een emmer met azijn en water met de verhoudingen 1 liter azijn 1 liter water , schrob vervolgens je terras en laat dit opdrogen . De mos vlekken zouden langzaam moeten verdwijnen. De hardnekkige vlekken kan je eventueel extra inspuiten met een plantenspuit gevuld met puur azijn. Het best lijkt mij om eerst een test te doen voor kleurechtheid op een klein stukje van het terras . Er is ook een nieuw product op de markt en heet bio mosskade , deze lijkt volgens mijn klanten ook goed te werken .

Tip van Liesbeth