Naar poetsbureau.be Naar de webshop

Uw keuze:

  1. Life hacks/ Do It Yourself (DIY)

Life hacks/ Do It Yourself (DIY)

Akelige schoonmaaktips

Uitgesneden pompoenen, spookachtige lampionnen en verkleedpartijtjes. Tijd om te griezelen! Maar ook Halloween kan voor de nodige schoonmaakproblemen zorgen. Gelukkig weet Liesbeth raad!

Keep calm and carve pumpkins

Pompoenen met uitgesneden tekeningen mogen natuurlijk niet ontbreken tijdens Halloween! Maar ook dit kan vlekken veroorzaken! Door de vlek te behandelen met ossengalzeep ben je er zo weer vanaf.

TIP! Smeer de vlek in met ossengalzeep en laat het een halfuurtje intrekken. Daarna was je het stuk textiel gewoon mee in de wasmachine.

TIP! Als je een pompoen als decoratie op de grond zet, plaats er dan altijd een schaaltje onder. Pompoenen kunnen namelijk lelijke vlekken achterlaten wanneer ze gaan rotten.

Druipend kaarsvet

Een gezellige of griezelige sfeer nodig? Dan kan je rekenen op kaarsen! Is er op een of andere manier kaarsvet op je kledij gekomen? Volg dan deze tip en je krijgt het er zonder problemen weer af!

TIP! Leg het textiel een nachtje in de diepvriezer. De volgende ochtend kan je de grootste delen er vanaf krabben. De restjes dep je op met natuurazijn. Was het textiel ten slotte in de wasmachine.

In deze video toont Liesbeth hoe het ook nog anders kan!

Kaarsvet op je tapijt? Geen nood, Liesbeth heeft een handige video om je te helpen!

Bloed, zweet en tranen

Ging het uitsnijden van een pompoen niet zo vlot en heb je jezelf per ongeluk gesneden waardoor er bloedvlekken zitten op je shirt of tafellaken? Het past mooi in het thema van Halloween, maar toch behandel je bloedvlekken best zo snel mogelijk.

Lees in deze blog hoe je alle bloedvlekken kan verwijderen!

Griezelige wasvoorschriften

De algemene regels

  • Let op met kleurintensieve katoenen stoffen zoals rood, de kleur kan namelijk afgeven op andere kledingstukken. Was deze daarom apart en met koud water!
  • Bij de volgende wasbeurt kan je ze samen met andere kledingstukken van dezelfde kleur wassen, op 30°C;
  • Gebruik een fijnwasmiddel en gebruik het fijnwasprogramma op de wasmachine. Je kan ze ook met de hand wassen;
  • Laat de kleding nooit nat liggen, hang ze meteen op!
  • Een droogkast raden we af voor kledij omdat dit snel gaat krimpen;
  • Strijk de kleding altijd eerst in de laagste stand, de meeste kledij kan je gewoon op katoen-, satijn-, of nylonstand strijken.
  • Na de feestvreugde berg je alles netjes gewassen op. Liefst in een dichte kist of kast, zodat de kleuren niet gaan verbleken door het zonlicht.

Pailletten

Verkleedkleren zijn vaak samengesteld met heel wat delicate materialen. Denk maar aan pailletten, goud– en zilverstof, satijn en voile. Deze was je beter in een waszak en met koud water!

Ziezo! Nu kan ook jij genieten van de Halloweensfeer. En dat zonder dat het angstzweet uitbreekt wanneer je aan al deze akelige vlekken denkt.

 

Wil jij ook een ster in huis die weet hoe ze al deze vlekken moet aanpakken? Neem dan zeker contact met ons op via: www.poetsbureau.be!

Tip van Liesbeth