Werkzoekenden in 1 maand opgeleid tot huishoudhulp

11 oktober, 2018

Nog maar 1 minuut afgestudeerd zijn én meteen al een arbeidscontract van onbepaalde duur in handen hebben. Het overkwam vanmorgen zes cursisten in Beringen die voortaan als huishoudhulp bij marktleider Het Poetsbureau aan de slag gaan. Daarmee schrijft het dienstenchequebedrijf een succesvol vervolg op zijn tewerkstellingsproject om werkzoekenden op te leiden. Deze keer gebeurde dat in samenwerking met OCMW Beringen, VDAB Mobiele Opleidingen Limburg en Stad Beringen als oplossing voor de krapte aan personeel in de dienstenchequesector én als tewerkstellingsoplossing.

Na gelijkaardige samenwerkingen met OCMW en VDAB in Antwerpen, Hoogstraten, Houthalen, Maasmechelen en Wevelgem, rolde Het Poetsbureau nu het tewerkstellingsproject uit in Beringen. Zeven werkzoekenden startten op 10 september en rondden het traject op 10 oktober succesvol af, van wie zes tijdens hun afstudeermoment meteen een contract van onbepaalde duur tekenden bij Het Poetsbureau. De andere cursist — zelf nog maar net in België — krijgt nog een intensieve opleiding Nederlands en kiest voor een nieuwe cursus ‘schoonmaken in bedrijven’ waarmee hij later kan aansluiten bij Het Poetsbureau for business. Van de 24 afgestudeerden die Het Poetsbureau in 2017 en 2018 al opleidde, zijn er vandaag nog 18 personen in dienst als huishoudhulp.

Elly Huysmans, Strategy & Innovation Director bij Het Poetsbureau: “In deze mobiele opleiding van VDAB focust men niet alleen op poetsen, maar ook op klantgericht werken en timemanagement. Bovendien zorgt Basiseducatie Limino voor de Nederlandse taalvaardigheid, een extra troef die je niet in elke opleiding vindt. Het is dus meer dan een cursus, omdat de kansen van deze cursisten bijzonder vergroot worden en ze persoonlijk begeleid worden met het oog op een langdurige job bij Het Poetsbureau. Een win-winsituatie dus, want werkzoekenden krijgen een vaktechnische opleiding en wij vinden tegelijk nieuw personeel om ons groeiverhaal verder te zetten. Natuurlijk blijven we hen daarna bij Het Poetsbureau begeleiden en evalueren, bijvoorbeeld via onze Poetsbureau Academy.”

Het Poetsbureau heeft ook een opleidingstraject lopen in Temse en er alvast één ingepland voor Groot-Bijgaarden in 2019.  Daarnaast blijft het zich daarnaast inzetten op nieuwe initiatieven.