Werklozen uit Houthalen scholen zich met succes om tot huishoudhulp

24 april, 2018

Het Poetsbureau en VDAB sloegen opnieuw de handen in elkaar. Na Maasmechelen en Antwerpen, rolden beide partijen ook in Houthalen een tewerkstellingsproject uit. Vijf lokale werklozen met een passie voor poetsen rondden het traject succesvol af. Vandaag tekenen ze tijdens hun afstudeermoment meteen een contract van onbepaalde duur voor 16 uur per week bij Het Poetsbureau.

Knelpuntberoep bij de horens gevat

De zoektocht naar gekwalificeerde en gepassioneerde huishoudhulpen verloopt moeizaam. Zowel Het Poetsbureau als VDAB wil dit knelpuntberoep aanpakken en riep hiervoor de ‘mobiele opleidingen’ in het leven. Op deze manier kunnen werkzoekenden een vaktechnische opleiding volgen die bij hun ambities past. Bovendien wil Het Poetsbureau haar groeiambitie waarmaken en is het dus uiterst belangrijk om nieuwe werknemers te vinden. 

Gelijkaardige projecten in de pijplijn

Na de intensieve opleidingsweken in Maasmechelen en Antwerpen, sluit ook Houthalen haar tewerkstellingsproject succesvol af met 5 geslaagde cursisten. “Dit initiatief dat werkzoekenden aan de slag brengt in eigen regio, werpt duidelijk haar vruchten af. Hierdoor lanceren we de succesformule ook in andere steden. We merken dat verschillende Vlaamse regio’s snakken naar de ondernemingszin van bedrijven. Dankzij de nauwe samenwerking met VDAB en Het Poetsbureau sluiten we naadloos aan op deze noden en kunnen we concrete oplossingen aanbieden.”, aldus Elly Huysmans, medeoprichter van Het Poetsbureau.

VDAB zet versneld in op Mobiele opleidingen

De Mobiele Opleidingen zijn stilaan een begrip bij VDAB. “Het gespecialiseerde opleidingstraject en de gegarandeerde directe uitstroom naar een vaste job, hebben een doeltreffend resultaat. Bovendien is Het Poetsbureau uitermate tevreden over de ‘op maat’ geleverde arbeidskrachten voor haar bedrijf. Deze formule schenkt enkel voordelen aan beide partijen en daarom zet VDAB versneld in op deze methodiek.”, verzekert Gerry Thoné, projectmanager van de Mobiele Opleidingen in Limburg.

Naar aanleiding van de positieve pilootprojecten, onderzoekt VDAB op basis van het regionale vacatureaanbod de mogelijke uitbreidingen.