Primeur: poetsen met bacteriën

30 april, 2019

‘Het Poetsbureau for business’ werkt als eerste resoluut met milieubevorderende producten

Poetsen met beestjes? Het klinkt als een sciencefictionscenario, maar probiotische poetsmiddelen — producten op basis van micro-organismen — dragen wel degelijk bij tot een schonere wereld. Dat bewijst nu ook het ‘Het Poetsbureau for business’, dat als eerste bedrijf in België uitsluitend met milieubevorderende producten poetst. Elly Huysmans, Managing Director: “Deze probiotische reinigingsproducten vormen de basis van een circulaire schoonmaak. En daar werken we graag innovatief aan mee.”

Achter poetsen met probiotica schuilt een revolutionaire technologie. De probiotica of goede bacteriën in de poetsproducten produceren enzymes. Die enzymes breken, zowel tijdens als na het reinigen, het microscopisch vuil af in kleine stukjes. Zo kunnen de probiotica de kleine stukjes opnemen en verteren als voeding. En doordat probiotica dagenlang doorwerken na reiniging, verlaagt de kans zeer sterk op aanwezigheid van slechte bacteriën en schimmels. Het resultaat: een microscopisch diepe reiniging, een langdurige absorptie van geurtjes én een actieve bijdrage aan een schonere wereld.

‘Het Poetsbureau for business’, dat in september 2018 van start ging als uitbreiding op de particuliere huishoudhulp van ‘Het Poetsbureau’, is vandaag volledig overgestapt op deze milieubevorderende reinigingsproducten. Het bedrijf werkt met de Probio-lijn van Greenspeed, die als eerste probiotische reinigingsassortiment voor professionals het EU Ecolabel kreeg. Het Limburgse Chrisal verrichte pionierswerk op het vlak van onderzoek; het Belgische BOMA is leverancier en ziet een sterke groei in bedrijven die resoluut kiezen voor probiotisch reinigen.

Elly Huysmans, Managing Director van ‘Het Poetsbureau for business’: “We zijn uiteraard trots om het eerste bedrijf in België te zijn dat volledig probiotisch reinigt. Hiermee zijn we zeker dat onze medewerkers geen gezondheidsproblemen krijgen: luchtwegenproblemen zijn uitgesloten, net als een jeukende of trekkende huid. Bovendien is het resultaat een langduriger schoner oppervlak en dragen we actief bij aan het milieu. Probiotica komen uit de bodem en het water en zijn 100 eco-producten afneemt. Intussen blijven we testen hoe we de ecologische aanpak nog kunnen vergroten.”

‘Het Poetsbureau for business’ verzorgt de professionele schoonmaak van bedrijven op regelmatige of periodieke basis, zorgt voor ervaren ramenwassers en biedt extra diensten op maat aan, bv. bij een verhuis, verbouwing of groot evenement.