Het Poetsbureau kiest voor veilig poetsen

25 augustus, 2017

Vandaag, 25 augustus 2017, stuurde de media verontrustend nieuws de wereld in over de gezondheid van schoonmakers. Volgens onderzoekers aan de Vrije Universiteit in Brussel kampen schoonmaakhulpen opvallend vaker met longziekten dan bedienden en kamerleden. Voor Het Poetsbureau is dat geen onbekende problematiek. Het is dé belangrijkste reden waarom we lang geleden al chemische poetsmiddelen uit de schoonmaakkar banden.

Intussen maakten we er onze missie van om zowel onze eigen mensen als de buitenwereld gezonde én milieuvriendelijke alternatieven aan te leren. Daarvoor rekenen we op 3 eigen tools — oftewel 3 gezonde steunpilaren binnen Het Poetsbureau.

In onze onthaalbrochures krijgen elke nieuwe huishoudhulp en elke nieuwe klant al vanaf de eerste dag bij Het Poetsbureau mee welke producten absoluut verboden zijn wegens een gevaar voor de gezondheid bij overmatig gebruik. Een eerste tip die meteen wordt omgevormd tot een levensles, want elke huishoudhulp maakt er voor zichzelf harde vuistregels van. Uit eigen veiligheid en die van de klant!

Met onze Poetsbureau Academy staan we er met onze jarenlange ervaring en expertise om bekend een antwoord te bieden op die verboden middelen. Wat is om welke reden schadelijk? En vooral, wat zijn dan gezonde, efficiënte alternatieven? Onze huishoudhulpen maken kennis met ons eigen gamma aan veilige producten — die bovendien ook voor de buitenwereld te koop zijn via de webshop —, maar krijgen ook de gouden tips van grootmoeders poetswijze onder de knie. Extra goed voor de gezondheid: degelijke, ergonomische tips om ook andere lichamelijke klachten buiten spel te zetten.

En uiteraard is er De Grote Schoonmaakbijbel waarmee we ook het grote publiek behoeden voor een negatieve poetsaanpak. Het boek telt talloze tips om op een gezonde, milieuvriendelijke manier stof, schimmels, vlekken en ander vuil het huis uit te jagen. De populariteit ervan getuigt van de nood aan een betrouwbare houvast bij gezinnen thuis. Een tipje van de sluier: er komt zelfs een tweede deel. Daarover binnenkort meer!

Vormingsfonds Dienstencheques kondigde in Het Nieuwsblad aan een studie te organiseren om de werkbaarheid van de job en mogelijke gevaren vandaag te onderzoeken. Bij Het Poetsbureau kijken we alvast uit naar de resultaten, maar we zitten intussen niet stil om zelf de handen uit de mouwen te blijven steken voor maximale veiligheid, zowel voor eigen personeel als voor onze klanten. Bekijk alvast de reportage van Het Journaal/VRT Nieuws.