Enkele praktische richtlijnen voor onze huishoudhulpen

3 november, 2020

Zoals afgelopen vrijdag gecommuniceerd, wil de overheid het economische leven tijdens de verstrengde maatregelen zoveel mogelijk waarborgen.
Dit betekent dat het nog steeds is toegestaan om te poetsen bij klanten, mits de hygiëne- en afstandsmaatregelen (1,5 meter) strikt opgevolgd worden.

Wij hebben afgelopen vrijdag een communicatie uitgestuurd naar de klanten, waarin de richtlijnen uitdrukkelijk werden herhaald.
We contacteerden hen en vroegen hen zelf het initiatief te nemen om de poetsbeurt te annuleren t.e.m. 13 december indien ze deze richtlijnen niet kunnen waarborgen.

Onze bedoeling is om jou op deze manier een veilige werkplek aan te bieden.
Indien je zelf toch nog vaststelt dat een klant de richtlijnen niet respecteert, dan contacteer je meteen jouw kantoor of ons corona-noodnummer +32 (0)2 267 35 78 om verdere instructies te krijgen.

We hebben in navolging van deze communicatie naar klanten heel wat afmeldingen ontvangen.
Dit maakt dat de kantoren volop bezig zijn om deze te verwerken en jullie planningen aan te passen.

Flexibiliteit = noodzakelijk
Tijdelijke werkloosheid wegens overmacht kunnen we enkel toekennen voor een volledige dag.
Hebben er enkele van je klanten afgemeld, dan zal het kantoor jouw planning bijsturen zodat je voor de afgemelde uren beroep kan doen op tijdelijke werkloosheid.
We begrijpen dat dit niet altijd evident is, maar doen hier beroep op jouw flexibiliteit om jouw klanten zo goed mogelijk verder te helpen.
Vervangingen worden zoals eerder gecommuniceerd aangeboden, maar zijn in de huidige omstandigheden niet verplicht.

Attest professionele verplaatsingen
Via jouw kantoor zullen we jou in de komende dagen een attest bezorgen voor het uitvoeren van de professionele verplaatsingen, met inbegrip van het woon-werkverkeer. Je kantoor zal je dit zoveel mogelijk via mail bezorgen, indien dat niet mogelijk is, zullen ze een afspraak met je maken om dit op te halen op kantoor. Je kantoor blijft geopend, probeer onnodige bezoeken te vermijden. Voor extra persoonlijke beschermingsmiddelen kan je er steeds terecht.

Tijdelijke werkloosheid wegens overmacht n.a.v. verlenging schoolvakantie
De schoolvakantie werd verlengd t.e.m. zondag 15 november.
De eerder gecommuniceerde richtlijnen over tijdelijke werkloosheid n.a.v. overmacht door corona blijven van toepassing:

  • Tijdelijke werkloosheid kan ook voor donderdag 12 en vrijdag 13 november ’20 voorzien worden voor huishoudhulpen met kinderen en zonder mogelijkheid tot opvang. Je dient dit uiteraard aan je kantoor te melden.
  • De meeste scholen leveren geen attest af voor de duur van de verlenging van de vakantie. Je hoeft dit dan ook niet aan te vragen op school, behalve indien jouw consulent er expliciet naar vraagt. 


We houden je verder op de hoogte indien er nieuwe ontwikkelingen zijn. Wees voorzichtig en blijf gezond.