Dienstencheque € 1 goedkoper voor klanten van Het Poetsbureau en het Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen

3 oktober, 2019
Huishoudhulp levert jaarlijks tot 100 euro extra korting op
 

Werk je met een huishoudhulp van Het Poetsbureau? Dan krijg je daar voortaan van het Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen (NZVL) tot 100 euro per jaar voor terug. Door dit partnerschap worden dienstencheques dus een stukje goedkoper en toegankelijker. Dat is belangrijk, want zo vergroot de toegang tot huishoudelijke hulp en de levenskwaliteit. “Een huishoudhulp draagt bij tot een betere work-life balance bij gezinnen en stelt mensen in staat om langer thuis te blijven wonen. Dankzij deze samenwerking maken we het mogelijk dat ze daar nog eens extra geld voor terugkrijgen bovenop hun fiscaal voordeel”, aldus Jo Mellemans, CEO Het Poetsbureau.

Dienstencheques nog goedkoper

Als je klant bent van het Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen krijg je per gebruikte dienstencheque bij Het Poetsbureau 1 euro terug. Het maximum ligt op 25 euro per kwartaal of 100 euro per jaar bovenop het fiscale voordeel. Dat staat gelijk aan minimaal 2 uur huishoudhulp per week of 4 uur om de twee weken.

Afgelopen maandag raakte nog bekend dat de nieuwe Vlaamse regering sleutelt aan de fiscale aftrekbaarheid van dienstencheques. Het tarief blijft hetzelfde, maar de fiscale voordeligheid daalt van 30 naar 20 procent. Eén dienstencheque wordt dus 90 cent duurder. Met het initiatief van Het Poetsbureau en het NZVL wordt dit extra gecompenseerd.

Levenskwaliteit voorop

Of het vreemd is dat een ziekenfonds tussenkomt in huishoudelijke kosten? Het Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen en Het Poetsbureau vinden van niet. De samenwerking tussen het NZVL en Vlaanderens grootste dienstenchequebedrijf onderstreept hoe belangrijk toegang tot huishoudelijke hulp is.

Jo Mellemans, CEO Het Poetsbureau: “Onze huishoudhulp draagt heel wat bij aan het evenwicht tussen werk en privé. Het geeft jonge gezinnen meer tijd en zorgt ervoor dat ouderen langer thuis kunnen wonen. Door een exclusieve samenwerking tussen Het Poetsbureau en het Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen is ook een grotere terugbetaling van je huishoudhulp nu mogelijk. Zo maken we samen met het NZVL dienstencheques nog toegankelijker en verbeteren we de levenskwaliteit van onze klanten.”  

Praktisch

Het Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen stort de tegemoetkoming op de rekening van hun klant. Dat gebeurt op basis van een jaarlijks attest van Het Poetsbureau dat weergeeft hoeveel uur de huishoudhulpen per kwartaal werden ingeschakeld.

Meer weten?

Ontdek alle voorwaarden, voordelen … in onze FAQ’s!