“Dankzij de DuoDay ben ik voor één dag een consulent. Wat een leerrijke ervaring!”

16 mei, 2018

Petra Robert was haar hele leven lang huishoudhulp, maar moest om medische redenen stoppen met werken. Sinds kort krijgt ze begeleiding van GTB, een gespecialiseerde dienst voor trajectbepaling. Zij stelden haar voor om deel te nemen aan een ‘DuoDay’ bij Het Poetsbureau in Paal. Zo kon ze aan den lijve ondervinden of een nieuwe carrière als consulent iets voor haar is.

 

“Ik ben altijd met veel plezier poetsvrouw geweest, maar door een chronische aandoening aan mijn schouder, moest ik een hartverscheurende keuze maken. Nu ben ik al een tijdje op zoek naar een nieuwe job die zowel bij mijn lichaam als geest past. Een job als consulent of een functie in de sociale sector spreekt mij aan, daarom ben ik blij met deze unieke opportuniteit. Dit is een erg leerrijke ervaring”, legt Petra uit.

Het Poetsbureau in Paal stelde haar deuren open en Veronique, de kantoorverantwoordelijke, nam Petra één dag onder haar vleugels. Ze liet haar proeven van de taken en verantwoordelijkheden als dienstenchequeconsulent. “Ik kende het principe van de 'DuoDay' niet, maar ik vind het een super initiatief. Ik merk dat Petra gemotiveerd is en daarom is het voor mij erg fijn om haar meer informatie te geven op de werkvloer. Het geeft ook meteen een goed beeld van wat de job inhoudt. En als je, zoals Petra, jezelf wil omscholen, dan is dit de beste manier om je goed te informeren”, besluit Veronique.

Mensen met een plotse arbeidsbeperking staan vaak voor grote veranderingen. Hun nieuwe carrièrepad is er daar eentje van. De 'DuoDay' is een laagdrempelige manier om kennis te maken met jobs die je interesseren en af te toetsen met de realiteit. Het Poetsbureau staat volledig achter dit concept en is alvast helemaal klaar voor de volgende editie!