U bent hier

Het Poetsbureau for business in de strijd tegen corona

23 maart, 2020
Nieuws

Waar sommige sectoren de activiteiten noodgedwongen stil leggen, blijven andere sectoren zich dagelijks volop inzetten. We denken hierbij in eerste instantie aan medisch personeel, logistieke medewerkers en werknemers in supermarkten, apothekers,… Maak ook professionele schoonmaakbedrijven zetten in deze uitzonderlijke tijden hun beste beentje voor.

Zo willen wij als professioneel schoonmaakbedrijf de hygiëne bij klanten blijven waarborgen, zodat men daar het werk kan verderzetten in optimale en propere omstandigheden. Dit uiteraard met een extra waakzaam oog voor de gezondheid van onze eigen werknemers en deze van de klanten.

Respect voor schoonmaakmedewerkers

Petje af voor onze professionele schoonmakers. Die dag in dag uit klaar staan om de hygiëne, die vandaag de dag ‘o zo belangrijk’ is geworden, bij onze klanten te blijven waarborgen. Zodat zij hun activiteiten in propere en veilige omstandigheden kunnen verderzetten.

Ook in deze uitdagende omstandigheden, staan Jo & Elly erop om hun medewerkers persoonlijk op de hoogte te houden. Daarom nemen ze regelmatig een videoboodschap op. Om al hun medewerkers een hart onder de riem te steken. Bekijk hier alvast hun eerste videoboodschap.

Heeft extra poetsen zin?

“Zeker! Schoonmaken tijdens de uitbraak van een epidemie is namelijk van groot belang. Zeker gezien er aangetoond werd dat het virus ook enige tijd op materialen kan overleven. Om verspreiding van het virus in te dijken, helpt het om contactoppervlakten goed schoon te houden. En, je geeft aan je medewerkers het signaal dat hun veiligheid en hygiëne jouw prioriteit zijn. Waar we eerst één keer per dag schoonmaakten, vragen bedrijven en instellingen nu of we twee of drie keer per dag willen komen. Dan gaat het vooral om contactplekken zoals toiletten, wc-brillen, kranen en deurklinken. Alles om de kans op besmetting door het coronavirus kleiner te maken en het risico tot besmetting in te dijken.” Bedrijven en instellingen die verder werken, en extra servicerondes wensen, kunnen hiervoor contact opnemen met hun team manager.

Safety first

We volgen de richtlijnen van de overheid en deze van onze vakfederatie ABSU dan ook strikt op en verwachten hetzelfde van onze medewekers en onze klanten. 
We herhalen hieronder graag nogmaals de van kracht zijnde richtlijnen en vragen aan onze klanten en medewerkers om deze nauwgezet toe te passen. Alleen zo kunnen we samen deze crisis aanpakken!

  • Was je handen regelmatig en grondig met water en zeep, dit volstaat.
  • Bedek je mond en neus bij het hoesten en niezen.
  • Gebruik wegwerpzakdoeken en werp ze in een afsluitbare vuilbak.
  • Vermijd nauw contact met personen met symptomen van luchtwegaandoeningen (bijv. hoesten en niezen), afstand van 1,5 à 2 meter wordt aanbevolen.
  • Raak je gezicht zo weinig mogelijk aan met je handen
  • Bij het groeten geen handen schudden.
  • Volg de richtlijnen met betrekking tot social distancing: houd min. 1,5 meter afstand van een andere persoon.
  • Bij risico op Covid-19 bel je naar je huisarts of naar de spoeddienst, om een consultatie af te spreken. Probeer te vermijden in de wachtzaal te moeten aanschuiven waardoor je andere personen kan besmetten.
  • Draag handschoenen tijdens het werk.
  • Carpoolen is momenteel niet toegelaten.

We hopen op deze manier het coronavirus snel onder controle te hebben!
Hou het veilig en proper!